diumenge, 4 de març del 2012

retirada de camara del plenari

EL BLOC DE BORRIOL DENÚNCIA QUE L'ALCALDE ELS NEGA DEL DRET DE GRAVAR IMATGES DEL PLE

El portaveu del BLOC a Borriol subratlla que, després d'accedir a la gravació en el ple de gener, “l'alcalde fa marxa enrere i nega el dret als nacionalistes de prendre imatges i informar sobre el ple”.

Silverio Tena denúncia que l'alcalde “obliga al BLOC a lliurar les imatges dels plens als socis del PP, a VdB, com exigència per a tornar gravar, circumstància que nosaltres considerem totalitària, inacceptable i antidemocràtica”

Els nacionalistes recorden que hi ha nombrosa jurisprudència que avala la possibilitat d’enregistrar els plens i adverteix l'alcalde que “tornarà a assentar-se davant d'un tribunal si no reconsidera la prohibició”

El portaveu del BLOC a Borriol, Silverio Tena, ha denunciat l'actitud “antidemocràtica i totalitària” de l'alcalde de Borriol, Adelino Santamaria, al “prohibir al BLOC gravar els plens per a poder informar els ciutadans del que passa en les sessions plenàries”.  Tena recorda l'alcalde que els plens són sessions obertes a tota la ciutadania i que hi ha nombrosa jurisprudència que avalen que les gravacions “no sols són legals, sinó que són necessàries per a millorar la transparència de la gestió pública”. Per este motiu, ha advertit l'alcalde que el BLOC acudirà a la justícia si el primer edil no desistix en la seua actitud obstruccionista i opaca”. “Si Santamaria no cediex, es veurà obligat a assentar-se de nou davant d'un tribunal”, advertix el portaveu del BLOC.

PRESSIONS DE L'ALCALDE PER CEDIR LES IMATGES A VdB
Tena ha denunciat a més la falta de criteri de l'alcalde, qui després d'accedir en el ple de gener a què el BLOC –O qualsevol interessat- poguera gravar les imatges, va canviar d'idea en el ple de febrer, “potser perquè volia ocultar la desmesurada pujada de taxes imposada pel PP local als ciutadans de Borriol”.
I que és més greu, l’alcalde va oferir al BLOC, com condició innegociable per a gravar l'últim ple, l'exigència que els nacionalistes cediren les imatges als socis del PP, els edils de VdB. “Des del BLOC considerem que no tenim obligació de donar-li una còpia als socis del PP per a poder gravar. De fet creem que esta mesura és pròpia de règims totalitaris, on sí s'aplica la censura prèvia, però no d'un estat democràtic. Per això ens neguem a fer-ho”. Davant de la negativa del BLOC, l'alcalde va obligar el simpatitzant que estava enregistran les imatges a retirar-se a un lloc des d'on no es podia veure els integrants del ple. “Des del BLOC considerem que els veïns de Borriol es mereixen més transparència i per això no renunciarem a difondre les imatges dels plens entre els veïns sense haver de cedir a pressions de cap tipus”, diu Tena. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada